Arama
Arama Sonuçları
Bu çilek fideleri çok 'özel'
İl Tarım ve Orman müdürlüğü tarafından “Benim engelim üretim yapmama engel değil" başlıklı hazırlanan proje, kadın çiftçi Lemiye Budak'ın bahçesinde özel bireylerle çilek fidesi dikilerek hayata geçirildi.
AK Parti Milletvekili Uluay, yeniden doğdu
AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, Kastamonu siyasetine yeni pencereler açmaya devam ediyor. Kamuoyunun pek de alışık olmadığı açıklamalarla 'Milletvekili' kavramını sil baştan yazan AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, son olarak da Milletvekili Adayı gösterilmesinin ardından Nisan ayı itibariyle gerçekleştirdiği çalışmaları 120 maddede özetleyerek kamuoyuna açıkladı.
Kastamonu’dan Türkiye’de bir ilk!
Kastamonu İhsan Ozanoğlu Özel Eğitim Meslek Okulu Müdür Yardımcısı Hatice Yalçın ve El Sanatları Teknolojisi Öğretmeni Türkan Özdemir'in liderliğinde yürütülen "Benim Bahçem Benim Dünyam" adlı eTwinning projesi, büyük bir başarı elde ederek Ankara'ya taşındı ve Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından desteklenen ilk sosyal sorumluluk projesi olarak dikkat çekiyor.
Kastamonu'daki uluslararası proje "UMUT" olacak
Kastamonu’da 3 ülke ile eş zamanlı yürütülen "Ürettiğimi Tüketiyorum" projesiyle özel gereksinimli öğrenciler, hayata tutunacak
Belediyenin en güzel açılışı!
Kastamonu Belediyesi tarafından projelendirilen Engelsiz Yaşam Merkezimiz düzenlenen törenle açıldı.
Bravo Ömer, Kastamonu'yu gururlandırdın!
İhsan Ozanoğlu Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencisi Ömer Elhıdır,  atletizm dalında Türkiye üçüncüsü oldu.
71 ilde eğitim 20 Şubat’ta başlayacak
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 4 eğitim sendikasının temsilcileri ile bir araya geldiği toplantının ardından, Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği 10 il ve 71 ilde eğitim öğretim süreçlerinin nasıl yürütüleceğine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Millet İttifakı, yol haritasını belirledi
Sağlıktan eğitime, yargıdan dış politikaya 2 binin üzerinde maddenin yer aldığı Millet İttifakı’nın ‘Ortak Mutabakat Metni’ açıklandı. Muhalefet liderleri, metni törenle imzaladı.
81 ilde ‘hastane sınıfı’ kurulacak
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, sağlık problemi yaşayan çocukların evde veya hastanede eğitim görmelerine imkan sağlamak için yeni alınan kararı açıkladı. Yapılan açıklamada kamu ya da özel ayrımı olmaksızın 81 ilde 'hastane sınıfı' kurulacağı belirtildi.
‘Eğitim-öğretimde iyi bir noktaya geldik’
Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, 2022 yılında yapılan faaliyetler hakkında bilgilendirme amacıyla Şehit Şerife Bacı Doğa Kültür Köyü'nde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu; "Zor bir coğrafyada yaşıyoruz ama bütün bu zorluklara rağmen eğitim-öğretim anlamında iyi bir noktaya geldik. LGS'de, Türkiye ortalamasının üzerine çıktık. Bu da şu anlama geliyor, kendi rekorumuzu da kırmış olduk. Resmi rakamları verdikten sonra da artık biz şu sırada mıyız, bu sırada mıyız demenin anlamı yok. Böyle bir başarı elde ettik" ifadelerine yer verdi.
Erken çocukluk dönemi masaya yatırıldı
Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında, Erken Çocukluk Dönemi (0-36 ay) Özel Eğitim Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi.
MEB Eğitim Müfettişleri Yönetmeliği hükümleri uyarınca 450 ‘Eğitim Müfettiş Yardımcısı’ alınacak
MEB Eğitim Müfettişleri Yönetmeliği hükümleri uyarınca 450 ‘Eğitim Müfettiş Yardımcısı’ alınacak
MEB, öğrencilere ücretsiz yemek için harekete geçti
MEB, öğrencilerin ücretsiz öğle yemeği yemesi ve okul terklerinin azaltılması gibi önerilerin de yer aldığı çalışmalara devam ediyor.
‘Otizmin en büyük ilacı sevgidir’
Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Hemşirelik Bölümü öğrencileri tarafından “Özel Birey ve Aile Farkındalığını Arttırma” programı düzenlendi. Programa katılan Kastamonu Özel Bireyler ve Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Huriye Boyraz, yaptığı konuşmada; "Erken tanı çok önemli. Otizm hastalığı, çok tehlikeli ve hızla artıyor. Bunun da en büyük ilacı sevgidir. Çocuklarımızı anlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Tek dileğim, onlara garip bakışlarla bakılması değil, sevgi gösterilmesi" ifadelerine yer verdi.
Geleceğin öğretmenlerine 'kaynaştırma' eğitimi
Kastamonu'da gerçekleştirilen proje çerçevesinde, öğretmen adayları 3 gün boyunca üniversitede alacakları eğitimle özel gereksinimli bireylerin kaynaştırılması noktasında bilgilendiriliyor. Başlayan proje çerçevesinde çeşitli illerden gelen 45 öğretmen adayına, eğitim verilmeye başlandı.
Taş Mektep, fabrika yolunda
Kastamonu Taşmektep Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde üretim haneye dönüştürülen spor salonunda öğrenciler tarafından üretilen 120 bininci oyuncak, tıra yüklenerek anaokullarına gönderildi.
Disleksi erken yaşta tespit edilebilecek
Kastamonu'da hayata geçirilen Özgül Öğrenme Gücünü Keşfet Projesi’nin açılış töreni, Şehit Şerife Bacı Öğretmenevi'nde gerçekleştirildi. Projeyle, öğretmenlere verilecek eğitim sayesinde disleksi hastalığı erken yaşta tespit edilecek.
Özel günde özel açılış
Kastamonu Merkez Spor Salonu'nda bulunan Özel Sporcular Salonu'nun açılışı 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde gerçekleştirildi. Açılış törenine Vali Avni Çakır, AK Parti Milletvekili Metin Çelik, Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu, kurum müdürleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile davetliler katıldı.
Özel öğrencilerden çok özel program
İhsan Ozanoğlu Özel Eğitim Meslek Okulu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla özel bir program düzenledi. Programa Vali Avni Çakır ve eşi Bahar Çakır’ın yanı sıra; İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak ile bazı kurum müdürleri katıldı. Dünya Engelliler Günü Özel Programı, İhsan Ozanoğlu Özel Eğitim Meslek Okulu’nda, okulun öğrencileri ve öğretmenlerinin hazırladıkları gösteriler çevresinde gerçekleştirildi.
‘Desteğe hazırız’
Kastamonu Özgül Öğrenme Güçlüğü Derneği’nin İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ‘Özgül Öğrenme Gücümü Keşfet’ Projesi’nin protokol imza töreni, Vali Avni Çakır’ın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
‘Önemli olan en erken dönemde tespit etmek’
Kastamonu Özgül Öğrenme Güçlüğü Derneği (KÖÖGDER) tarafından Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı tarafından kabul edilen Disleksi’yi Fark Et Projesi’yle ilgili basın toplantısı düzenlendi. Söz konusu projeyle özgül öğrenme güçlüğü ve disleksi hakkında öğretmenler bilgilendirilerek tanıda ve tespitte fark etmelerini kolaylaştırılacak.
‘Bu parayla ölçülebilecek bir iş değil’
Öz Yeni Ay Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Kastamonu’da uzun yıllardır hizmet vermeye devam ediyor. Özel bireyler ve ailelerini evden alıp eve bırakma, ilçelere getirip götürme ve bünyesinde bulundurduğu kalifiye öğretmenler ve çalışanlar ile birlikte aile sıcaklığı içerisinde kaliteli hizmet vererek sektöründe öncü durumda olan Öz Yeni Ay Rehabilitasyon ve Özel Eğitim Merkezi’nin Kurucusu Yusuf Öz, hizmeti en dorukta yapmaya çalıştıklarını belirtti.